fbpx

Πώς διδάσκω online με πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης διδασκαλίας ιδιαίτερων μαθημάτων ξένων γλωσσών και όχι μόνο.

Διαβάζεται σε 4 λεπτά

Δύο δοκιμασμένες online πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης μέσω διαδικτύου αγγλικών και γενικότερα ξένων γλωσσών και κάθε είδους μαθημάτων έχουμε να σας προτείνουμε χωρίς καμία επιφύλαξη,

Δοκιμασμένες από εμένα προσωπικά για την κόρη μου. Απίστευτη εμπειρία, πολλές επιλογές. Αν έχετε απορίες μπορώ να σας τις εξηγήσω στο chat. Αν θέλετε να το κάνετε ακόμη πιο επαγγελματικά (ειδικά αν έχετε ήδη κάποιο φροντιστήριο) επικοινωνήστε με την εταιρεία μας να κατασκευάσουμε την ιστοσελίδα σας. Θα μπορείτε μέσα από αυτή να κάνετε μάρκετινγκ, και να φέρετε περισσότερους πελάτες πέρα από αυτούς που θα σας φέρει η πλατφόρμα.

Πώς να κάνω μαθήματα online; 2 πλατφόρμες online διδασκαλίας

Κάνετε κλικ στα παρακάτω links (ανοίγουν σε νέα καρτέλα), ρίξετε μία σύντομη ματιά και συνεχίστε το διάβασμα του άρθρου.

 1. PREPLY
 2. DASKALOI.GR

Preply

Πρόκειται για μία πλατφόρμα διεθνή στην οποία μπορείτε να διδάξετε ξένες γλώσσες.

Έχει δικό της σύστημα τηλεκπαίδευσης αλλά μερικοί επιλέγουν να κάνουν το μάθημα τους μέσω skype ή κάποια άλλο λογισμικό που τους βολεύει (επιτρέπεται από τους κανονισμούς).

Οι τιμές ποικίλουν. Είναι λίγο ακριβό ειδικά όταν πρόκειται για tutors που τα αγγλικά είναι η μητρική τους γλώσσα και θα βρείτε κάπως χαμηλότερες τιμές για έναν έλληνα ή γάλλο που διδάσκει αγγλικα΄ (προφανώς οι δεύτεροι λόγω ανταγωνισμού χαμηλώνουν τις τιμές) .

Οι υψηλές τιμές ανά ώρα πάντως είναι πλεονέκτημα αφού αν εργαστείτε τελικά στο preply θα αξίζει τον κόπο. Εγώ βρήκα μία γλυκιά ελληνίδα για την εξάχρονη κόρη μου επειδή ήθελα να μπορεί να συνομιλήσει ελληνικά για τα πρώτα της βήματα στις ξένες γλώσσες. Τα επόμενα έτη όμως σκοπεύω να συνεχίσω με αγγλικής καταγωγής καθηγ΄ήτρια για να εκμεταλλευτώ την αυθεντική προφορά της και μόνο γι’ αυτό.

Μπείτε στην σελίδα που σας πήγε το παραπάνω link και κάνετε scroll λίγο πιο κάτω και πατήστε το κουμπί “become a tutor” και κάνετε εγγραφή.

Μερικές σημαντικές συμβουλές τις οποίες γνωρίζω πάρα πολύ καλά από την εμπειρία μου σε όλες τις πλατφόρμες υπηρεσιών που ασχολούμαι:

 1. Το σημαντικότερο όλων είναι να μην τα παρατήσετε σε μία ώρα ή σε μία ημέρα. Έχω βαρεθεί να μου λένε “δεν λειτουργεί”, “δεν είναι καλό” και “όλα αυτά είναι χαζομάρες” και διάφορες τέτοιες εκφράσεις. Όλοι αυτοί είναι άτομα που δεν μοχθούν στην ζωή τους και τα θέλουν όλα έτοιμα. Πιστεύουν πως η τύχη τους χρωστάει χάρες και ότι αρκεί να κάνουν εγγραφή και θα γεμίσουν πελάτες. Εσείς όμως δεν είστε έτσι και γι’αυτό θα πετύχετε. Όταν έρθει ο πρώτος μαθητής θα νιώσετε ένα φανταστικό συναίσθημα και θα γεμίσετε με όρεξη για περισσότερη δουλειά.
 2. Διαβάστε καλά τους όρους, τις οδηγίες, και στην ανάγκη αγοράστε και ένα πρώτο μάθημα (έχει και δωρεάν δοκιμή) με κάποιον tutor ώστε να δείτε πως λειτουργεί από την πλευρά του πελάτη.
 3. Δ΄ώστε μεγάλη σημασία στο βίντεό σας. Κάθε δάσκαλος δικαιούται να κάνει ένα βίντεο απευθυνόμενος στους δυνητικούς μαθητές-πελάτες. Μην φτιάξετε κάτι πρόχειρο. Το βίντεο αυτό θα δώσει μία ιδέα για εσάς, τον τρόπο που μιλάτε την ξένη γλώσσα, και κάτι που πολλοί παραβλέπουν. Την τεχνική αρτιότητά σας. Μην βάλετε την χειρότερη κάμερα με τον χειρότερο φωτισμό με ένα φθηνό μικρόφωνο στα τρία μέτρα και σε ΄μία “bad hair day” και οι αμερικάνοι. Φορέστε κάτι που ανήκει στον κόσμο των καθηγητών, κάτι που να αναμένουν οι πελάτες σας να φοράει κάποιος καθηγητής του παιδιού τους. Φτιάξετε τον φωτισμό έστω με αυτοσχέδια μέσα (μία καλή λάμπα με σωστή γωνία μπορεί να κάνει θαύματα) αν και το σωστό είναι να αγοράσετε κάποιο φθηνό φωτιστικό ειδικό όμως για βιντεοκλήσεις. Αγοράστε μία μέτρια κάμερα αν έχετε την παλιά κάμερα του λαπτοπ δεκαετίας σας. Και το κυριότερο:Πραγματικά αυτό είναι το εργαλείο της δουλειάς σας, ο ήχος. Εάν δεν μπορείτε να αγοράσετε κάποιο μικρόφωνο για βιντεοκλήσεις, φορέστε ακουστικά τύπου κινητού. Θα έχει τουλάχιστον καλ΄ή απομόνωση ηχείου με μικρόφωνο και θα αποφύγετε την ηχώ (την επανάληψη της φωνής σας ή του μαθητή δηλαδή) και το μικρόφωνο αυτό θα είναι αρκετά κοντά και θα μειωθεί η ενοχλητική ηχώ του δωματίου. Τα μικρόφωνα αυτά μάλιστα όταν συνδέονται με κινητά ή tablets κάνουη και ακύρωση των εξωτερικών θορύβων το οποίο είναι σημαντικό. Όπως και να το κάνετε, θα πρέπει ο μαθητής να σας ακούει ΑΨΟΓΑ. Τέλος θα σας πω και ένα ωραίο κόλπο για την σύνδεση ιντερνετ σας. Μπορεί να έχετε καλή συνδεση, η  ταχύτητα upload όμως είναι πάντα δέκα φορές μικρότερη από αυτήν της ταχύτητας  download. Προκειμένου να σας βλέπουν καλά παίζει ρόλο η ταχύτητα upload. Αν για κάποιο λόγο δεν σας βλέπει καλά ο μαθητής είναι προτιμότερο να κάνετε hotspot το κινητό σας (εφόσον έχετε κάποιο καλό πρόγραμμα με δωρεάν δεδομένα) αφού το 4g και το 5g έχουν πολύ υψηλες ταχύτητες upload (ίδιες με αυτές του download) .
 4. Όταν έρθει ο πρώτος σας πελάτης (δικαιούται ένα δωρεάν μάθημα) να είστε οργανωμένοι, και κυρίως να αξιολογήστε σωστά το επίπεδό του. Μην αρχίσετε να διδάσκετε χωρίς να καταλαάβετε το επίπεδο του ακριβώς. Αν τον αδικήσετε θα το καταλάβει.
 5. Καλή επιτυχία και ρωτήστε με στο τσατ ότι θέλετε. Δεν είμαι καθηγητής αγγλικών στο preply, αλλά λόγω εμπειρίας έχω τον τρόπο να βρίσκω αρκετά από αυτά που θα με ρωτήσετε.

DASKALOI.GR

Το daskaloi είναι αντίστοιχα με το preply μία φανταστική ΕΛΛΗΝΙΚΗ πλατφόρμα διδασκαλίας online, η οποία δεν περιορίζεται στην διαδικτυακή εκμάθηση ξένων γλωσσών. Μπορείτε να διδάξετε ιδιαίτερα μαθήματα πληροφορικής μαθηματικών, ιταλικών κλπ.

Ακολουθ΄σητε τις ίδιες συμβουλές που έδωσα παραπάνω.

Θα ήθελα να σταθούμε περισσότερο στην επιλογή preply vs daskaloi και τους λόγους για τους οποίους κάποιοι από εσάς πρέπει να διαλέξουν την μία και κάποιοι την άλλη, Εγω προσωπικά θα διάλεγα και τις δύο για να δω σε ποια θα πετύχω. Έχω πολύ υπομονή και αρκετή γνώση και θα το πήγαινα μέχρι τέλους. Αν όμως έπρεπε να διαλέξω μόνο μία (αν με ενδιεφερε η διδασκαλία ξένων γλωσσων φυσικά) θα διάλεγα αυτήν που απευθύνεται σε ΄ολο τον κόσμο, και όχι μόνο στην ελλάδα

Αν όμως δεν ήμουν εξοικειωμένος με το διαδίκτυο και ειδικά αν είχα κάποιο μικρό φροντιστήριο στη χώρα μας και ήθελα να αυξήσω το εισόδημα μου θα στρεφόμουν αποκλειστικά στο daskaloi (επειδή είναι πιο οικείο ως ελληνικό στους πελάτες που τους τρομάζουν οι ξένες ιστοσελίδες και οι πληρωμές σε αυτές) και μάλιστα θα έκανα και κινήσεις  marketing. Θα έφτιαχνα μία ιστοσελίδα και θα ξεκινούσα με τοπικές διαφημίσεις στην ευρύτερη περιοχή μου, θα έστρεφα μαθητές μου προς την πλατφόρμα και σιγά σιγά θα αυξανόταν τα θετικά reviews μου και κυρίως θα μου έστελνε ολοένα και περισσότερους πελάτες ο αλγόριθμός τους (το ένα θα φέρνει το άλλο δηλαδή) .

Της ίδιας κατηγορίας

Πώς φτιάχνω Fiverr λογαριασμό ώστε να έχω κέρδη

Ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να βγάλετε χρήματα από το fiverr χωρίς να χάσετε χρόνο και χωρίς να κάνετε λάθη που δεν...

Παναγιώτης Ραφαήλ. Συνέντευξη – Motivation για νέους Vloggers

Μία ιστορία επιτυχίας για experts που θέλουν να καταφέρουν να εξαργυρώσουν το expertise τους

Πώς να βγάλω λεφτά από το σπίτι μέσω ίντερνετ

Δοκιμασμένες πρακτικές για δημιουργία εσόδων οι οποίες πραγματικά λειτουργούν

Ιδέες για Δημιουργία Έξτρα Εσόδων

Ιδέες για Έξτρα Εισόδημα 9 τρόποι για να βγάλετε χρήματα από το διαδίκτυο τα οποία μπορεί να είναι από συμπλήρωμα στο...

Πως βγάζει κέρδη ένα website

5 τρόποι που βγάζει χρήματα ένα site Γιατί ένα “απλό” website χωρίς προωθητικές ενέργειες δεν φέρνει έσοδα; Πώς ένα...

Πόσα χρήματα βγάζει ένα site;

Πόσα χρήματα βγάζει ένα site; Τι έσοδα έχει ένα blog, ένα eshop, ένα website εταιρικής προβολής; Πως βγάζει χρήματα...

Τι είναι το Fiverr

To Fiverr είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα marketplace αγοράς πώλησης υπηρεσιών. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το ebay των υπηρεσιών.

2 Comments

 1. Θεμελινα

  θελω να τα μαθω πολυ καλα και να τα καταλαβαινω

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zoom-Out.gr

Διαφημιστική Εταιρεία Βόλος

Σκενδεράνη 4 (& Δημητριάδος)

Τηλ: 2421404989  - 6947025578

Αλεξ/πολη: 2551200211

(c) 2024 Zoom-Out.gr
ebook cover website creator

Δωρεάν Ebook

"Πριν αποκτήσεις το δικό σου website": Eλαχιστοποίησε λάθη και άσκοπα έξοδα. 

 

Έχετε εγγραφεί. Ελέγξτε το email σας (εισερχόμενα & ανεπιθύμητα)

responsive desgign logo icon

Δωρεάν Δείγμα

Ακολούθησε τις απλές οδηγίες που θα λάβεις και θα φτιάξουμε δωρεάν δείγμα της δικής σου ιστοσελίδας!

Θα σου ζητηθεί λογότυπο & φωτογραφίες (αν έχεις), καθώς και μερικές πρώτες πληροφορίες για την επιχείρησή σου.

 

Έχετε εγγραφεί. Ελέγξτε το email σας (εισερχόμενα & ανεπιθύμητα)

ebook cover website creator

Δωρεάν Ebook

Όσα πρέπει να γνωρίζεις, για να ελαχιστοποιήσεις λάθη και άσκοπα έξοδα. Ούτε σε εμάς αρέσουν τα spams...

Ευχαριστούμε! Έχετε εγγραφεί.