Πώς προσθέτω FAQ Schema στα άρθρα μου;
Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να προσθέσετε FAQ schema ειδικά όσοι φτιάχνετε άρθρα σε builders του wordpress (Divi, Elementor, Wpbakery κλπ) είναι να το φτιάξετε σε κάποιον schema generator, και μετά απλώς να προσθέσετε τον κώδικα σε ένα code module του builder σας
Τι είναι το answer box της Google;
Θα έχετε προσέξει πως τα τελευταία χρόνια η Google έχει επενδύσει το μέλλον της στις άμεσες απαντήσεις; Ένα πλήθος ερωτημάτων όπως “τι ώρα είναι” , “ποιός είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας”, “πόσο κάνει 7 φορές το 8” και πολλά άλλα πολύ πιο σύνθετα βρίσκονται απαντημένα στην σελίδα των αναζητήσεων.
Για να γίνει το άρθρο σου answer box χρειάζεται μία μεθοδολογία που θα δούμε σε άλλο άρθρο και περιλαμβάνει και την εφαρμογή faq schema.
Το faq schema δεν το χρειάζεστε μόνο για να κάνει η google κάποιο μέρος του post σας answer box (άλλωστε αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς schema αν το “αποφασίσει” η google) . Μπορεί να εμφανίζεστε λίγο πιο κάτω απο την κορυφή της σελίδας αλλά με μορφή faq rich snippet (τις ερωτήσεις που γινονται expand και εμφανίζονται οι απαντήσεις).
Η τελευταία “μόδα” στο blogging, είναι η δημιουργία άρθρων με συγκεκριμένη δομή, και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης (schema) με σκοπό την απάντηση ερωτημάτων και προβολή τους στο σημείο μηδέν της google (κορυφή της σελίδας αναζητήσεων) πριν από τα οργανικά αποτελέσματα.
Αυτό αν και με μια πρώτη ματιά μοιάζει να μην συμφέρει τον δημιουργό του άρθρου αφού ο χρήστης θα μάθει την απαντήση χωρίς να κάνει κλικ στο άρθρο, στην πραγματικότητα δημιουργεί μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά και ανεβάζει την υπόληψη ενός brand όταν κατατασσεται ψηλά απαντώντας ερωτήματα και ξεχωρίζοντας.
Πώς βγάζω στο άρθρο μου faq schema χωρίς plugin;
Αυτό γίνεται γράφοντας τον σωστό κώδικα στην σελίδα μας.
Οπως θα δούμε παρακάτω δεν θα χρειαστεί να γράψουμε εμείς τον κώδικα αφού μπορούμε να τον επικολλήσουμε από έναν generator.
Η διαδικασία βήμα βήμα:
- Πηγαίνουμε στην διεύθυνση https://saijogeorge.com/json-ld-schema-generator/faq/
- Γράφουμε την ερώτηση και την απάντηση μας
- Προσθέτουμε όσες ερωτήσεις & απαντήσεις θέλουμε

- Πατάμε το κουμπί test SDTT και αυτόματα ο κώδικάς μας εξετάζεται από το αντίστοιχο εγραλείο της google https://search.google.com/structured-data/testing-tool


- Εφόσον όλα είναι εντάξει χωρίς λάθη, κάνουμε copy paste τον κωδικά μας σε ένα code module (πχ στον elementor, ή ακόμη και στο αντίστοιχο code block του Gutenberg).


Επίλογος
Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να διευκρινίσω είναι ότι την τελευταία λέξη για άλλη μια φορά την έχει η Google. Αν δεν της αρέσει αυτό που έγραψες και ανάλογα με τα user signals δεν πρόκειται ποτέ να καταταχτείς ως rich snippet faq schema , και για κανένα άλλο schema. Επίσης είναι αυτονόητο πως δεν γίνεται το άρθρο σου να βρίσκεται στην 3η σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων και να περιμένετε να σας προβάλει στην θέση “μηδέν” (position zero) της πρώτης σελίδας.
Zoom-Out.gr
Διαφημιστική Εταιρεία Βόλος
ΟΡΟΙ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
FOLLOW US
0 Comments