fbpx

Πως να καταχωρηθεί η νέα σελίδα σας στην Google σε 1 λεπτό [+Video]

Βοηθήστε την Google να σας βρει αμέσως με 3 απλά βήματα.

Διαβάζεται σε 4 λεπτά

Πως να με βρεί η Google;

Όταν δημιουργούμε μία νέα σελίδα ή ένα νέο άρθρο αυτό που πάντα περιμένουμε για να έρθει το οργανικό traffic εκτός από την επισκεψιμότητα που θα έρθει από την δημοσίευση στα social media, είναι το να καταταχτεί στην Google. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να την  βρεί.

Αν δε θέλετε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ για να δείτε την διαδιακασία σε ένα σύντομο βίντεο (1.37 διάρκεια).

Πως καταχωρείται η ιστοσελίδα μου στην google;

H Google σε βρίσκει με 3 τρόπους:

  • Επειδή η σελίδα σου έχει backlink σε κάποια άλλη σελίδα. Όσο πιο σημαντική και με πιο γρήγορη ανανέωση στο περιεχόμενό της τόσο γρηγορότερα θα σε βρεί.
  • Επειδή έχεις υποβάλει sitemap στο Google search console
  • Δηλώνοντας την μεμονωμένα όπως θα δούμε πιο κάτω στο νέο Google search console (πρώην fetch as Google)

Πως καταχωρώ χειροκίνητα την ιστοσελίδα μου στη Google σε λιγότερο από ένα λεπτό;

  1. Μπείτε στο google search console. Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό φτιάξτε αμέσως και συνδέστε το με το website σας.
  2. Κανετε copy paste το url στο πεδίο “αναζήτηση”
  3. Μόλις τελειώσει το url inspection θα σας ενημερώσει ότι η σελίδα αυτή δεν είναι καταχωρημένη και θα σας ρωτήσει αν θέλετε να καταχωρηθεί.
  4. Πατήστε request index και περιμένετε να τελειώσει η διαδικάσία.
  5. Ελέξτε στην μηχανή αναζήτησης μετά απο ένα λεπτό αντιγράφοντας τον τίτλο του άρθρου ή της σελίδας σας . Ίσως χρειαστεί να την βάλετε μεσα σε εισαγωγικά (“) ανάλογα με τις λέξεις που περιέχει και την έννοια των λέξεων.

 

Γιατί δεν εμφανίζομαι στην Google;

Τις πρώτες ημέρες εβδομάδες ίσως και μήνες ίσως και ποτέ, η σελίδα σας δεν φαίνεται (κατατάσσεται) πουθενά στις αναζητήσεις, ουτε καν στην τελευταία θέση της τελευταίας σελίδας. Για να εμφανιστεί θα πρέπει πρώτα με κάποιο τρόπο να γίνει indexed.

 

Ας το δούμε βήμα βήμα με φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

Φωτογραφίες screenshots:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην ουσία αυτό είναι το “fetch as google” που γνωρίζαμε από την παλιά version του google search console η οποία πλέον καταργήθηκε.

Για όσους την θυμούνται, λειτουργούσε παράλληλα με την καινούργια για κάποιο διάστημα και πριν ένα περίπου χρόνο καταργήθηκε τελείως.

Δεν μας λείπει καθόλου όμως γιατί η καινούργια version (η οποία εξελίσσεται  σιγά σιγά σε μία μορφή  “lite” analytics έτσι όπως την αναπτύσσουν) έχει απίστευτα νέα features. 

Φυσικά η παραπάνω χειροκίνητη διαδικασία δεν σημαίνει ότι θα βρεθείτε αμέσως στην πρώτη σελίδα για τα keywords που στοχεύσατε (ίσως να μην βρεθείτε και ποτέ).

Αυτό που κερδίζετε όμως είναι χρόνος, αφού έτσι η πορεία προς την πρώτη σελίδα θα ξεκινήσει πολυ γρηγορότερα. 

Πως με κατατάσσει σε θέσεις η Google;

Η κατάταξη στην πρώτη σελίδα θέλει χρόνο γιατί οι διάφοροι αλογόριθμοι της google  δεν εξετάζουν την σελίδα σας αμέσως ούτε ταυτόχρονα.

Πρώτα για παράδειγμα θα περάσει ο αλγοριθμος που εξετάζει το schema structure, και θα αποφασίσει ποιό meta description, title κλπ θα χρησιμοποιήσει για τα snippets (έτσι λέγονται οι απεικονίσεις ευρήματα στην google σαν αυτή στην παρακάτω εικόνα).

Google snippet παράδειγμα

Mη νομίζετε πως θα σας κάνει πάντα την χάρη να γράφει το meta description που εσείς υποβάλλατε στο schema μέσω του yoast. Τον τελευταίο λόγο τον έχει η Google.

Έπειτα από αυτό ίσως περάσει ο αλγόριθμος για τις φωτογραφίες, και μάλιστα πολύ αργότερα οι φωτογραφίες σας θα σκαναριστούν μία μία εκ νέου από τον artificial intelligence αλγόριθμο που αναγνωρίζει το περιεχόμενο τους (γι’ αυτόμην κάνεις keyword stuffing και μην γραφεις άσχετα alt text, κάποια μέρα σύντομα θα σε καταλάβει).

Αργότερα, ίσως μάλιστα και “σε δόσεις” και όχι μονομιάς, θα περάσει (από το indexed πλέον περιεχόμενό σας) ο rankbrain  ο αλγόριθμος που καταλαβαίνει κείμενα δηλαδή και  θα καταλάβει το νόημα του κειμένου που έγραψες.

Ο rankbrain σε αρκετές περιπτώσεις πλέον κάνει το yoast να μοιαζει πλέον λιγο ξεπερασμένο στο on page SEO, αφού κατανοεί τις συνώνυμες λέξεις και φράσεις του άρθρου σου παρόλο που το yoast θα σε προτρέψει να γράψεις πολλές φορές ακριβώς το ίδιο keyword focus. 

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω η google μετράει τα user signals σου (το σημαντικότερο ranking factor πλέον το 2020), και μετράει και υπολογίζει την αξία των backlinks κλπ.

Από όλη αυτή την διαδικασία τελικά εσύ υποβάλλοντας και κατατάσσοντας χειροκίνητα άμεσα την σελίδα σου θα έχεις κερδίσει πολύτιμο χρόνο.

Ο χρόνος αυτός θα αποβεί υπέρ σου σε σχέση με τον αργό ανταγωνισμό, ειδικά αν γράφεις κάτι εποχιακό.

Πχ φανταστείτε τον Μάιο να γράψετε ένα άρθρο με συμβουλές καλοκαιρινών διακοπών και να ανακαλύψει την σελίδα η google  μετά από δύο μήνες. 

Φυσικά αν δουλεύετε με wordpress, βάζοντας ένα plugin σαν το yoast, ή το rankmath και ρυθμίζοντάς το να υποβάλει τακτικά ενημερωμένα sitemaps στην google κερδίζετε αυτόματα πολύτιμο χρόνο αλλά η παραπάνω διαδικασία είναι άμεση.

Αν κάτι δεν έγινε κατανοητό ή έχετε αντίθετη άποψη ή πληροφόρηση, παρακαλώ γράψτε το στα σχόλια για να τεθεί προς συζήτηση. 

Της ίδιας κατηγορίας

Αγορά καλού Domain Name & Exact Match

Παίζουν ακόμη ρόλο τα  backlinks το 2021;

Είναι κοινό μυστικό σε όσους ασχολούνται καθημερινά με τις εξελίξεις στο SEO, ότι τα backlinks παίζουν κάθε μέρα και...

Πώς προσθέτω FAQ schema σε ένα άρθρο

Tα τελευταία χρόνια η Google έχει επενδύσει το μέλλον της στις άμεσες απαντήσεις. Ένα πλήθος ερωτημάτων βρίσκονται απαντημένα στην σελίδα των αναζητήσεων

White, Black και Grey Hat SEO

Black White Grey Hat SEO Ποιές πρακτικές παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές της Google; Αξίζουν τον...

Υπάρχει όντως Domain Authority ή είναι άλλος ένας μύθος του SEO;

Υπάρχει όντως Domain Authority ή είναι άλλος ένας μύθος του SEO; Έχουμε μάθει να ζούμε στην σκιά του domain authority....
[/db_pb_post_slider]

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zoom-Out.gr

Διαφημιστική Εταιρεία Βόλος

Σκενδεράνη 4 (& Δημητριάδος)

Τηλ: 2421404989  - 6947025578

Αλεξ/πολη: 2551200211

(c) 2024 Zoom-Out.gr

ebook cover website creator

Δωρεάν Ebook

"Πριν αποκτήσεις το δικό σου website": Eλαχιστοποίησε λάθη και άσκοπα έξοδα. 

 

Έχετε εγγραφεί. Ελέγξτε το email σας (εισερχόμενα & ανεπιθύμητα)

responsive desgign logo icon

Δωρεάν Δείγμα

Ακολούθησε τις απλές οδηγίες που θα λάβεις και θα φτιάξουμε δωρεάν δείγμα της δικής σου ιστοσελίδας!

Θα σου ζητηθεί λογότυπο & φωτογραφίες (αν έχεις), καθώς και μερικές πρώτες πληροφορίες για την επιχείρησή σου.

 

Έχετε εγγραφεί. Ελέγξτε το email σας (εισερχόμενα & ανεπιθύμητα)

ebook cover website creator

Δωρεάν Ebook

Όσα πρέπει να γνωρίζεις, για να ελαχιστοποιήσεις λάθη και άσκοπα έξοδα. Ούτε σε εμάς αρέσουν τα spams...

Ευχαριστούμε! Έχετε εγγραφεί.