fbpx

Πόσα χρήματα βγάζει ένα site;

 • Τι έσοδα έχει ένα blog, ένα eshop, ένα website εταιρικής προβολής;
 • Πως βγάζει χρήματα ένας blogger, ένας αρθρογράφος, ένας vlogger;
Διαβάζεται σε 7 λεπτά

Δεν σας φέραμε ως εδώ για να σας πούμε ότι δεν υπάρχει απάντηση επειδή εξαρτάται, διότι θα ήταν ένα άχρηστο click bait άρθρο.

Αντίθετα, επειδή ο μέσος αναγνώστης δεν γνωρίζει καθόλου για τα ποσά που έχουν να κάνουν με τα κέρδη από το ιντερνετ, θα ήταν πολύ χρήσιμο να μάθει έστω ενδεικτικά κάποια ποσά και να διαλύσει ή και να επιβεβαιώσει τις όποιες φήμες.

Για παράδειγμα πολλοί πιστεύουν ότι τα χρήματα από Google Ads είναι πολλά και εύκολα. Αυτό είναι ένας ΜΥΘΟΣ.

Πολλοί επίσης πιστεύουν ότι τα χρήματα που βγάζουν οι γνωστοί bloggers είναι αρκετά. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Επειδή πιθανότατα ήρθατε σε αυτό το άρθρο ερευνώντας πώς θα βγάλετε χρήματα από το διαδίκτυο πατήστε στον παρακάτω σύνδέσμο ο οποίος ανοίγει σε νέα καρτέλα ώστε να διαβάσετε αργότερα.

Σύνδεσμος: Έσοδα από το Διαδίκτυο

Στα άρθρα αυτά θα δείτε πώς ακριβώς γίνεται να κερδίσετε χρήματα από το σπίτι και μάλιστα με δοκιμασμένες προτάσεις και όχι γενικότητες και αοριστίες.

Πόσα χρήματα βγάζει μία ιστοσελίδα: 

 1. Από διαφημίσεις
 2. Από affiliate links 
 3. Ηλεκτρονικό κατάστημα (E-shop) 
 4. Membership Website
 5. Προώθηση δραστηριοτήτων σε marketplaces

1. Από διαφημίσεις

 1. Με αυτόματες google ads ή άλλες (third party) διαφημίσεις. 
 2. Με μη αυτόματες διαφημίσεις μετά από συμφωνία μας με κάποια επιχείρηση που θέλει να διαφημιστεί.

Google Ads

Άν το ημερολόγιο έγραφε 2010 θα μιλούσαμε για άλλα ποσά.

Υπήρξε μία εποχή που ο ανταγωνσιμός σε αυτού του είδους διαφήμισης αλλά και γενικά στο περιεχόμενο του ιντερνετ (ειδικά στην Ελλάδα) ήταν πολύ χαμηλά.

Δυστυχώς πλέον η google έχει ελαττώσει πάρα πολύ την προμήθεια που δίνει για κάθε σε διαφήμισή της (κάποια άλλα διαφημιστικά κανάλια δίνουν μεγαλύτερο Pay Per Click αλλά ας μείνουμε στην   google για να έχουμε κάτι ενδεικτικό ως σημείο αναφοράς).

Για να μιλήσουμε και με ευρώ, ένα website που έχει από 1000 έως 10000 επισκέπτες το μήνα μπορεί να κερδίσει μόνο 1€! 

Βέβαια άν η ιστοσελίδα είναι πολύ στοχευμένη, πχ είναι ένα gaming blog  που γράφει μόνο για το το GTA (Grand Theft Auto), και οι επισκέπτες του είναι fans του παιχνιδιού, και οι διαφημίσεις της google δείχνουν μόνο σχετικό περιεχόμενο με αυτό το παιχνίδι ή και κάποια άλλα σχετικά, τότε ναι, ακόμη και από ένα website με τόσο μικρή κίνηση μπορεί να βγούν κάποια μεγαλύτερα έσοδα το μήνα από κλικς, πχ μπορεί να βγουν μερικές δεκάδες ευρώ μόνο από google  ads. Περισσότερα μπορούν να βγούν με χρήση affiliate links (δείτε το Νο 2).

Μή αυτόματες διαφημίσεις

Το να βρείς (ή να σε βρούνε) επιχειρήσεις που θέλουν διαφήμιση στο website σου δεν είναι εύκολο και ο μόνος τρόπος θα έλεγα είναι να έχεις πολυ συγκεκριμένο target (ή να έχεις τεράστια επισκεψιμότητα).

Σε αυτή την περίπτωση ανάλογα με το μέγεθός σου και την αξία σου (για τους διαφημιζόμενους) τα ποσά μπορεί να είναι από 50 ευρώ τον μήνα για μία καταχώριση σε καλό σημείο σε κάθε ποστ και μπορεί να ανέβουν αρκετά ψηλότερα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1

Στο προηγούμενο παράδειγμα του gamer blogger (και ακόμη καλύτερα αν ήταν και video blogger) με τους λίγους αλλά φανατικούς επισκέπτες θα μπορούσε να ενδιαφερθεί κάποιος που θέλει να διαφημίσει ένα δικό του παιχνίδι.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2

Έχεις το καλύτερο (ή ακόμη καλύτερα και το μοναδικό) ενημερωτικό blog μιας μικρής πόλης της επαρχίας και σχεδόν όλοι οι τοπικοί επιχειρηματίες, από πρατήρια βενζίνης έως αρτοποιούς, λογιστές, γιατρούς, δικηγόρους, θέλουν να πληρώνουν μηνιαία για να έχουν διαφήμισή τους στην σελίδα σου. 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3

Είσαι μια δημοφιλής μαγείρισα στο instagram (influencer όπως λέμε) και στο προσωπικό σου blog (food blogger), όπου δημοσιεύεις συνταγές και μαγειρικά κόλπα, έχεις διαφημίσεις εταιρειών από τον χώρο των μαγειρικών σκευών που σε έχουν προσεγγίσει εταιρίες σχετικές με τον χώρο.

2. Affiliate links

Τα affiliate links ειναι σύνδεσμοι στην ιστοσελίδα μας προς άλλα website τα οποία πωλούν ένα προϊόν ή μία υπηρεσία. Κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ και τελικά αγοράζει παίρνουμε μία προμήθεια επειδή εμείς κατευθύναμε εκεί τον πελάτη. 

Μία ενδεικτική μέθοδος δημιουργίας εσόδων με afiliate links είναι η εξής. Γράφουμε ένα άρθρο για ένα προιόν που γνωρίζουμε καλά. Το άρθρο αυτό το διαβάζουν αναγνώστες σχετικοί με το θέμα και κάποιοι από αυτούς κάνουν κλικ στο link μας (που είναι affiliate, έχει δηλαδή μία ειδική μορφή) και τελικά αγοράζουν το προιόν. 

Στο προηγούμενο παράδειγμα της μαγείρισας influencer, το website της θα μπορούσε εκτός από διαφημίσεις των χορηγών της να έχει και affiliate links και να πληρώνεται με ποσοστό επί των πωλήσεων που προέρχονται από τα δικά της κλικ.

Τα χρήματα που μπορεί να κερδίσεις από affiliate links μπορεί να είναι πραγματικά πολλά, όμως θα τα κερδίσεις μόνο:

 • αν έχεις πάρα πολυ στοχευμένο κοινο, θεωρείσαι αυθεντία στον χώρο,
 • αυτά που γράφεις (ή λες αν το συνδυάσεις με video blog) είναι πολυ πειστικά 
 • γνωρίζεις πολύ καλά το προϊόν που κάνεις affiliate.

Τα κέρδη σου μπορεί να είναι από μερικά ευρώ το μήνα έως κάποιες χιλιάδες. 

Με μια βάση 20.000 χιλιάδων ανθρώπων (unique visitors) που μπαίνουν περιστασιακά στο website σου ή αλλιώς με μια επισκεψιμότητα της τάξης των 100.000 το μήνα, μπορείς να έχεις αρκετά σοβαρά κέρδη, με την προυπόθεση όμως να δημοσιεύεις σχεδόν κάθε μέρα (ή εστω να έχεις κάποια post σε πολύ υψηλή θέση των αναζητήσεων google).

Ενδεικτικό παράδειγμα: Αν είσαι αστέρι του youtube ή του instagram κι έχεις μια βάση 10.000 με 20.000  followers και στέλνεις από αυτά επισκεψιμότητα στο  blog σου όπου έχεις affiliate link φυσιολογικά τα έσοδα θα είναι πάνω απο 1000 ευρώ (έως και πολύ περισσότερα) εάν έχεις ένα προιόν που αφορά όλους τους ακόλουθους σου, και έχει καλή προμήθεια για κάθε πώληση.

Φυσικά όπως είπα και στον πρόλογο εξαρτάται όλο αυτό από πολλούς παραμετρους αλλά νομίζω ότι σας βοηθάω δίνοντας σας μία εικόνα σχετικά με τα έσοδα.

 

 

3. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (eshop)

Με τις προηγούμενες μεθόδους το κακό είναι ότι τα κέρδη μπορεί να μην είναι τεράστια και εύκολα αλλά έχουν ένα πλεονέκτημα. Δεν θα ζημιωθείς!

Με ένα eshop όμως, μπορεί να γίνεις πλούσιος αλλά υπάρχει και η περίπτωση να μην βγάλεις καθόλου έσοδα ή ακόμη και να ζημιωθείς.

Είναι κατα γενική ομολογία η δυσκολότερη κατηγορία websites:

 • έχει τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό, 
 • έχει τα μεγαλύτερα έξοδα 
 • για να γίνεις πλούσιος πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά και να επιμείνεις.

Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα για τα έσοδα από ένα eshop  αφού είναι φανερό ότι μπορεί να είναι από αρνητικά (ζημιές) έως πολύ θετικά, μπορεί να βγάζεις πχ δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

6. Συνδρομητική ιστοσελίδα ( Membership Website)

Αν είσαι δημοφιλής blogger μπορείς να δημοσιεύεις κάποια άρθρα δωρεάν, και κάποια να  μπορούν να διαβάσουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμενα μέλη που πληρώνουν συνδρομή. Εκεί δυστυχώς τα έσοδα είναι πολυ χαμηλά στην χώρα μας λόγω μικρού πληθυσμού κυρίως. 

Ένας αγγλόφωνος αρθογράφος που απευθύνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη θα είχε καλύτερη τύχη (ο ανταγωνισμός όμως θα ήταν μεγαλύτερος κάνοντας τον δείκτη δυσκολίας ανάλογο). 

 Αντί για membership site, θα μπορούσατε να έχετε ως option την χορηγία (donation) για όποιον θέλει. Αν και τα έσοδα θα είναι μικρά λόγω Ελλάδας  θα εκπλαγείτε με το ότι οι άνθρωποι δίνουν χρήματα χωρίς κάποιο άμεσο αντάλλαγμα και χωρίς καν να είναι υποχρεωμένοι.

Πχ αν το blog σας υπηρετεί κάποιον ιερό σκοπό και έχει έξοδα, ή αν δίνεις κάτι τρομερά χρήσιμο στον κόσμο που συνήθως οι υπόλοιποι το δίνουν επί πληρωμή, κάποιοι από ευγνωμοσύνη (και στην χώρα μας) κάνουν ευχαρίστως donation.

Το beeradio.gr που φτιάξαμε εμείς είναι άλλο ένα παράδειγμα επιτυχημένου membership συνδρομητικού website.

Το Bee Radio είναι ένα free ραδιόφωνο για καφετέριες μπαρ και εστιατόρια στο οποίο αν γίνεις μέλος πληρώνοντας συνδρομή έχεις πρόσβαση σε 5 διαφορετικά ραδιόφωνα και διάφορες άλλες ευκολίες ώστε να ακούγεται στον επαγγελματικό σου χώρο πάντα η πιο κατάλληλη μουσική.

7. Προώθηση Πώλησης Υπηρεσιών σε marketplaces

Ένας τρόπος για να βγάλετε χρήματα είναι από marketplaces.

Παραδείγματα marketplaces  είναι:

 • Ebay: μπορείτε να  πουλάτε προϊόντα
 • Fiverr, Freelancer, Upwork: μπορείτε να πουλάτε υπηρεσίες 
 • Etsy: μπορείτε να πουλάτε τις δημιουργίες που εσείς κατασκευάζετε (πχ πλεχτές τσάντες, κοσμήματα, κλπ)

Tα πρώτα χρήματα που έβγαλα κάποτε πριν αρκετά χρόνια από το internet  (όχι από την κατασκευή ιστοσελίδων) ήταν από το Fiverr.

Eκμεταλλευόμενος κάποιες πολύ ειδικές γνώσεις που είχα στην επεξεργασία ήχου και την μουσική παραγωγή κατάφερα σε 15 περίπου μήνες να στήσω έναν επιτυχημένο μηχανισμό που μου έστελνε πελάτες και μάλιστα σε συνδυασμό με affiliate link έβγαζε και έξτρα έσοδα.

Το βασικό μυστικό της επιτυχίας μου ήταν ότι έφτιαξα ένα website προώθησής του και μέσα σε 15-20 μήνες κατατάχτηκα πρώτος παγκοσμίως για μία και μόνο φράση, η οποία όμως ήταν αρκετή για να έχω χιλιάδες επεισκέπτες μηνιαίως. 

Θυμάμαι ότι τον πρώτο μήνα έβγαλα μόνο 15$.

Δεν είναι άσχημα αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι τον πρώτο μήνα επειδή δεν βλέπουν κανένα έσοδο τα παρατάνε.

Πλέον τα μηνιαία έσοδά μου από το fiverr έχουν υπερπολλαπλασιαστεί. Αν  θέλετε να δείτε πώς να κάνετε το ίδιο κι εσείς διαβάστε αυτά τα δύο άρθρο.

Εξηγώ όλα τα μυστικά χωρίς να κρύβω τίποτα. 

Σύνδεσμος: Έσοδα από το fiverr

Από δραστηριότητα σε marketplaces μπορείς να βγάλεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο αν τα καταφέρεις πολύ καλά. Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως μπορείς να βγάλεις ένα καλό μηνιαίο συμπλήρωμα αν φροντίσεις να το κάνεις με τον μικρότερο δυνατό κόπο. Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία του blog.

Της ίδιας κατηγορίας

Πώς φτιάχνω Fiverr λογαριασμό ώστε να έχω κέρδη

Ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να βγάλετε χρήματα από το fiverr χωρίς να χάσετε χρόνο και χωρίς να κάνετε λάθη που δεν...

Πως βγάζει κέρδη ένα website

5 τρόποι που βγάζει χρήματα ένα site Γιατί ένα “απλό” website χωρίς προωθητικές ενέργειες δεν φέρνει έσοδα; Πώς ένα...

Ιδέες για Δημιουργία Έξτρα Εσόδων

Ιδέες για Έξτρα Εισόδημα 9 τρόποι για να βγάλετε χρήματα από το διαδίκτυο τα οποία μπορεί να είναι από συμπλήρωμα στο...
[/db_pb_post_slider]

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zoom-Out.gr

Διαφημιστική Εταιρεία Βόλος

Σκενδεράνη 4 (& Δημητριάδος)

Τηλ: 2421404989  - 6947025578

Αλεξ/πολη: 2551200211

(c) 2023 Zoom-Out.gr

ebook cover website creator

Δωρεάν Ebook

"Πριν αποκτήσεις το δικό σου website": Eλαχιστοποίησε λάθη και άσκοπα έξοδα. 

 

Έχετε εγγραφεί. Ελέγξτε το email σας (εισερχόμενα & ανεπιθύμητα)

responsive desgign logo icon

Δωρεάν Δείγμα

Ακολούθησε τις απλές οδηγίες που θα λάβεις και θα φτιάξουμε δωρεάν δείγμα της δικής σου ιστοσελίδας!

Θα σου ζητηθεί λογότυπο & φωτογραφίες (αν έχεις), καθώς και μερικές πρώτες πληροφορίες για την επιχείρησή σου.

 

Έχετε εγγραφεί. Ελέγξτε το email σας (εισερχόμενα & ανεπιθύμητα)

ebook cover website creator

Δωρεάν Ebook

Όσα πρέπει να γνωρίζεις, για να ελαχιστοποιήσεις λάθη και άσκοπα έξοδα. Ούτε σε εμάς αρέσουν τα spams...

Ευχαριστούμε! Έχετε εγγραφεί.