fbpx

Doers vs Thinkers. Πράττεις ή ονειροπολείς;

“Θα μπορούσε να υπάρχει ένα app” ή “φτιάχνω ένα app; Πραγματοποιείς ιδέες ή απλώς τις σκέφτεσαι;

Διαβάζεται σε 4 λεπτά

Doers

Δεν ξέρω πόσο φτωχότερη είναι η αγγλική από την ελληνική γλώσσα, συναντώ συχνά κάποιες απίστευτες αγγλικές λέξεις – συνηθως σύγχρονες και ίσως προϊόντα λεξοπλασίας – που μέσα σε ελάχιστα γράμματα εκφράζουν μια ολόκληρη στάση ζωής. 

Μία από αυτές τις λέξεις το νόημα της οποίας είναι η αφορμή για αυτό εδώ το άρθρο, είναι η λέξη “DOER”. 

Ο doer είναι αυτός που πράττει αντί να ονειροπολεί, αυτός που δρα αντί να σκέφτεται σχεδιάζοντας ατέρμονα τι τελικά θα κάνει.

Την λέξη Doer την συνάντησα πρώτη φορά σε ένα αγγλόφωνο άρθρο πριν πολλά χρόνια, και μολονότι δεν ήταν αυτό το άρθρο η αφορμή να αλλάξω, ήταν μία σημαντική μέρα. 

Ήταν η ημέρα που το πρόβλημα μου απέκτησε όνομα! 

Thinkers

Μέχρι τότε σίγουρα δεν ήμουν doer. Ημουν thinker. Είχα ένα σωρό μισοτελειωμένα projects, μισοτελειωμένα μουσικά κομμάτια (ασχολούμαι και με την μουσική παραγωγή εδώ και δεκαετίες) και ένα σωρό ιδέες που ΘΑ υλοποιούσα.

Τα μόνα που ήταν ολοκληρωμένα και όχι σε εκκρεμότητα ήταν τα βιβλία μου. Διάβαζα συνέχεια, όμως όσο πιο πολύ εκπαιδευόμουν τόσο ανέβαλα την …μεγάλη ημέρα. 

 

Name Your Enemy

Είναι παράξενο, αλλά μόλις κάτι αποκτήσει όνομα, ξαφνικά γίνεται διαχειρίσιμο. Αποκτά θνητότητα σαν όλους όσους φέρουν όνομα και γίνεσαι έτοιμος να το πολεμήσεις.

Όπως όταν κάποια εργασία την αποδόσεις στο χαρτί. Ξαφνικά αποκτά όρια, αποκτά αρχή μέση και τέλος . 

Βοηθάει πάρα πολύ, να γράψεις τα προβλήματα ή εμπόδια σε ένα χαρτί. Ειδικά όταν θα βάλεις το πρώτο σύμβολο του “τσεκ” ολοκλήρωσης σε κάποιο από αυτά. 

Βοηθάει πολύ το να γνωρίσεις ποιός είναι ο εχθρός σου. 

Γι‘ αυτό αν θέλεις κάνε ένα έλεγχο κι εσύ στον εαυτό σου. Μήπως είναι αυτός ο εχθρός σου; Eίσαι thinker ή doer;

Greek Doers Community on Facebook

Doer or Thinker, ότι κι αν είσαι η κοινότητά μας σε περιμένει. Κάνε κλικ εδώ και μπες στην κοινότητα των DOERS vs Thinkers. 

Ίσως βιαστείς να το χαρακτηρίσεις ως ένα facebook γκρουπ όπου οι συμμετέχοντες ανταλλάσουν ιδέες και πρακτικές για το πως θα βγάλεις χρήματα. 

Ίσως να είναι κι έτσι. 

Μπορεί στο χρήμα να μην βρίσκεται το νόημα της ζωής, όπως γράφω συχνά στα κείμενά μου αλλά είναι ένα κριτήριο επιτυχίας του project που σκέφτηκες να υλοποιήσεις. Δεν θα απολογηθεί κανείς μας για αυτό. 

Ο σκοπός όμως της κοινότητάς μας δεν είναι μόνο αυτός και θα μας αδικεί αυτή μονοδιάστατη εικόνα των ανθρώπων που κυνηγούν το χρήμα, που στην αρχή μπορεί να μας αποδώσεις. 

Σκοπός μας είναι να καλλιεργήσουμε μία ολόκληρη κουλτούρα. Μία διαδικτυακή κουλτούρα που δεν έχει ο Έλληνας και χρειάστηκε μερικές κρίσεις για να την βρει. 

Το 2008 ο έλληνας σταμάτησε λίγο να στοχεύει μια θέση στο δημόσιο, το 2015 απέκτησε -με μερικές δεκαετίες καθυστέρηση- πιστωτική κάρτα και paypal και το 2020 εκπαιδεύεται online, πληρωνει online, δουλεύει online, και ψάχνει τρόπους να διευρύνει και να ολοκληρώσει την επιχείρησή του με τις νέες τεχνολογίες ή απλώς να ξεκινήσει μία καινούργια! 

Η εργασία και οι ασχολίες σου σε προσδιορίζουν περισσότερο και από το όνομά σου

Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με κάτι περισσότερο από το χρήμα. Είτε είσαι ηλεκτρολόγος είτε στρατιωτικός είτε αρχιτέκτονας είτε πουλάς street food έξω από τα γήπεδα, το επάγγελμά σου σου δίνει κάτι περισσότερο από χρήμα. Σε προσδιορίζει!!! 

Σε προσδιορίζει περισσότερο από το ίδιο το όνομα και το επώνυμό σου. Νομίζεις ότι είσαι ο Γιώργος ο Δεληγιάννης αλλά για τους άλλους είσαι ο Γιώργος που φτιάχνει τα site, για άλλους είσαι ο Γιώργος που τρέχει τις διαφημίσεις  τους , για άλλους είσαι αυτός που κάνει mix & mastering στα τραγούδια τους. 

Όταν θα πάρεις τα πρώτα σου 15 ευρώ από το ηλεκτρονικό σου κατάστημα, από ένα affiliate άρθρο που έγραψες, από τις υπηρεσίες που πρόσφερες ως online πωλητής αγαθών ή freelancer υπηρεσιών, αυτό που θα σε ικανοποιήσει δεν θα είναι το χρήμα καθαυτό, αλλά η επιτυχία που αυτό συμβολίζει καθώς και το άνοιγμα μιας νέας εποχής και νέων προοπτικών για σένα. 

Greek Doers Community

Ονομάσαμε την ομάδα αυτή Greek Doers Community εκτός από τον προφανή λόγο και για έναν άλλο. 

Αν της δίναμε έναν πιό πικάντικο τίτλο πχ βγάλε χρήματα μέσω ίντερνετ (που σαφώς πρέπει να ομολογήσω εκφράζει ως τίτλος την ομάδας μας), τότε θα μάζευε ίσως μάλιστα και πολύ γρήγορα πολλά μη χρήσιμα μέλη το οποία συνήθως φέρνουν μπελάδες.

Άτομα που ο μόνος σκοπός τους είναι το χρήμα έστω και μέσα από “στανταράκια” του πάμε στοίχημα του οπαπ, άτομα που μας βρήκαν τυχαία και μπήκαν από περιέργεια, άτομα που εχουν ξαναδοκιμάσει αλλά τα παράτησαν επειδή δεν έβγαλαν χρήματα μέσα σε μία εβδομάδα κλπ. Θα κάνουμε scale up με φυσιολογικό τρόπο και αυτό θα είναι υπέρ μας. 

Αν μπείτε σήμερα (Μάιος 2020) δεν θα βρείτε πολλά μέλη. Πριν λίγες ημέρες δημιουργήθηκε η ομάδα. 

Τι θα συζητάμε εκεί; 

Οτιδήποτε έχει να κάνει με την δημιουργία κέρδους μέσω διαδικτύου. Από τεχνολογικά ζητήματα έως λογιστικά και νομικά. Από γενικές φιλοσοφίες για το web  μέχρι το πως κάνουμε cloaking affiliate links σε wordpress site.

  • χωρίς μυστικά, 
  • χωρίς φόβο μην σου κλέψει κανείς την ιδέα (προσεχώς άρθρο: “γιατί δεν θα σου κλέψει κανείς την ιδέα), 
  • με πάθος να βοηθήσεις τα υπόλοιπα μέλη. 

Έχω μάθει από άλλους απίστευτα πράγματα στην ζωή μου επειδή αποκάλυπτα απλόχερα τα μυστικά μου. Αυτός είναι ο νουμερο 1 λόγος για να σε εμπιστευτεί κάποιος και να σου δίνει ανιδιοτελώς τα μυστικά του. 

 

Της ίδιας κατηγορίας

Το δώρο της καραντίνας

Τo Δώρο της Καραντίνας Το επερχόμενο νέο lockdown είναι αναμφίβολα καταστρεπτικό ατομικά για το κοινωνικό σύνολο και...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zoom-Out.gr

Διαφημιστική Εταιρεία Βόλος

Σκενδεράνη 4 (& Δημητριάδος)

Τηλ: 2421404989  - 6947025578

Αλεξ/πολη: 2551200211

(c) 2023 Zoom-Out.gr

ebook cover website creator

Δωρεάν Ebook

"Πριν αποκτήσεις το δικό σου website": Eλαχιστοποίησε λάθη και άσκοπα έξοδα. 

 

Έχετε εγγραφεί. Ελέγξτε το email σας (εισερχόμενα & ανεπιθύμητα)

responsive desgign logo icon

Δωρεάν Δείγμα

Ακολούθησε τις απλές οδηγίες που θα λάβεις και θα φτιάξουμε δωρεάν δείγμα της δικής σου ιστοσελίδας!

Θα σου ζητηθεί λογότυπο & φωτογραφίες (αν έχεις), καθώς και μερικές πρώτες πληροφορίες για την επιχείρησή σου.

 

Έχετε εγγραφεί. Ελέγξτε το email σας (εισερχόμενα & ανεπιθύμητα)

ebook cover website creator

Δωρεάν Ebook

Όσα πρέπει να γνωρίζεις, για να ελαχιστοποιήσεις λάθη και άσκοπα έξοδα. Ούτε σε εμάς αρέσουν τα spams...

Ευχαριστούμε! Έχετε εγγραφεί.