Γιατί να ανοίξετε ολόκληρο photoshop για ένα resize και καδράδρισμα φωτογραφίας;
Ή ακόμη καλύτερα γιατί να έχετε εγκατεστημένο (αγορασμένο ή …όχι) ολόκληρο photoshop σε όλους τους υπολογιστές σας και τις φορητές σας συσκευές, αν δεν κάνετε κάτι περισσότερο από απλές καθημερινές μικροεργασίες πάνω στις φωτογραφίες σας;
Ακολουθεί μία λίστα η οποία μπορεί να αλλάξει πολλές από τις καθημερινές σας συνήθειες, να βελτιώσει την ποιότητα καθώς και τους χρόνους σας σε καθημερινές δημιουργικές ή τεχνικής φύσεως εργασίες.
Παρακαλώ συμπληρώστε στα σχόλια web apps και εργαλεία που δεν γνωρίζω ώστε να εμπλουτίσω την λίστα.

Canva (Με ευχαριστείτε αργότερα)
Ο βασιλιάς της δημιουργίας γραφικού περιεχομένου.
Κάθε μήνα με νέα features. (εξαφανίζει το φόντο με ένα κλικ, stock φωτογραφίες και βιντεο, έτοιμα templates, απίστευτα features).
Αγοράστε την PRO έκδοση, δεν κοστίζει πολλά και αξίζει κάθε ευρώ.
Πραγματικά θα αλλάξει η ζωή σας αν διαχειρίζεστε social media, αν κάνετε διαφημίσεις και αν γενικά δημιουργείτε promotional υλικό.
Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να δουλεύετε για πάντα με την free έκδοση με κάποιους περιορισμούς.
Flaticon
Δεν γίνεται να μην χρησιμοποιείς flaticon.
Επειδή δεν επιτρέπεται να κλέβεις εικονίδια άλλων από την αναζήτηση εικόνων της Google, το flaticon είναι η καλύτερη και πιο premium λύση.
Τεράστια και δωρεάν ποικιλία και ποιότητα από εικονίδια, με μόνη υποχρέωση να αναφέρεις τους δημιουργούς. (όπως κάναμε στο τέλος αυτού εδώ του άρθρου)
Με 50 μόνο ευρώ τον χρόνο γίνεσαι premium, το οποίο απλώς έχει ως έξτρα το ότι δεν χρειάζεται να αναφέρεις τους δημιουργούς και κάποια άλλα όχι σημαντικά features.
Αν δημιουργείς εικονίδια μπορείς να γίνεις πωλητής, δηλαδή να ανεβάζεις τα δικά σου εικονίδια και κάθε φορά που κάποιος κατεβάζει κάτι δικό σου, να αναφέρει το όνομα και το link σου αν είναι free μέλος, ή να παίρνεις ένα μικρό ποσοστό αν είναι premium.
Freepik.com
Φανταστικό και απαραίτητο resource για όλους. Της ίδιας εταιρείας, της ίδιας λογικής και με το ίδιο layout με το flaticon. Απλώς αφορά stock φωτογραφίες, vectors κλπ
Unsplash – Pexels
Δύο απίστευτοι ιστότοποι με δωρεάν premium quality stock photos.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάποιες φωτογραφίες έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς που πλέον τις αναγνωρίζω όταν τις δω.
Γι’ αυτό ξέρω να αποφεύγω κάποιες από αυτές ενώ όταν πρόκειται για κάποιο ακριβό project αγοράζω (πανάκριβα δυστυχώς) από το shutterstock.
Φυσικά πλέον και κάποιες φωτογραφίες του shutterstock είναι αναγνωρίσιμες και μάλιστα τις χρησιμοποιούν και πολύ μεγάλα brands.
Επομένως ένα καλό reverse image research χρειάζεται πριν κάθε χρήση φωτογραφίας για κάποιο μεγάλο brand ή project.
Birme.net
Ρίχνεις με drag n drop την φωτογραφία, επιλέγεις τις διαστάσεις που θέλεις πχ τετράγωνο 600χ600 pixels, και “καδράρεις” όποιο μέρος της φωτογραφίας θέλεις.
Remove.bg
Κάνεις κλικ στο φόντο της φωτογραφίας και το εξαφανίζει έτσι απλά μαγικά.
Pixlr
To Pixlr είναι ένας online photo editor. Τον βρήκα τυχαία πριν χρόνια όταν ήταν ακόμη υπό ανάπτυξη και με βοήθησε να κάνω απλά edits από κάθε υπολογιστή που δούλευα όπου δεν είχα εγκατεστημένο photoshop.
Πλέον έχει γίνει πολύ καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο εργαλείο και παρόλο που προσφέρει και paid version, με την free δεν σου λείπει σχεδόν τίποτα.
Επίσης έχει και το feature του remove.bg και εξαφανίζει και αυτό με ένα κλικ το φόντο της φωτογραφίας link εδώ
Έχει stock φωτογραφίες, γραφικά, 3d γραφικά κλπ link εδώ
Έχει εφαρμογή και για κινητά, μπορείς να γίνεις συνεργάτης ανεβάζοντας δικές σου δημιουργίες και παίρνοντας προμήθεια.
Το PRO πλάνο είναι πραγματικά πολύ ελκυστικό με όλα αυτά που προσφέρει και κοστίζει 60$ περίπου το έτος.
Lunapic
Παλαιότερος photo editor, ο οποίος δεν αναπτύσσεται καθόλου τα τελευταία χρόνια αλλά έχει κάποιες ευκολίες με ένα κλικ που μου λύνουν τα χέρια.
Στο photoshop ποτέ δεν θυμάμαι που είναι οι αντίστοιχες λειτουργίες και πρέπει να κάνω κάθε φορά Google αναζήτηση.
Shortpixel – Imagify
Και τα δύο κάνουν το ίδιο. Στην συγκεκριμένη σελίδα τους, όπου οδηγούν οι σύνδεσμοι, απλώς σέρνεις τις φωτογραφίες σου και τις βελτιστοποιούν ως προς το μέγεθος αρχείου.
Κανουν απίστευτη δουλειά και γρήγορα. Αν προσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο manually θα σπαταλήσεις σίγουρα περισσότερο χρόνο.
Και τα δύο είναι wordpress plugins.
Το imagify το έχω PRO λόγω του ότι συνεργάζεται και με την pro έκδοση του wprocket που το χρησιμοποιεί η εταιρεία μας zoom out.
Και τα δύο είναι υπέροχα και φυσικά αν σας βολεύει η free έκδοση, δεν υπάρχει διαφορά παρά μόνο στον αριθμό φωτογραφιών που μπορείς να βελτιστοποιήσεις.
Logomkr
Ίσως γελάσετε μόλις το δείτε, με την απλότητά του και τα βασικά σχέδια που δημιουργεί.
Αλλά πραγματικά αν θέλετε να φτιάξετε στα γρήγορα ένα logo ένα avatar ένα εικονίδιο κλπ θα σας λύσει τα χέρια.
Google docs
Δεν μπορώ να θυμηθώ πως ζούσα πριν από τα google docs.
Πάντα είχα εν ενεργεία 2 με 3 φορητούς υπολογιστές και ένα με δύο desktop, ταμπλέτα από την εποχή του ipad 1 και κινητό με ίντερνετ από την εποχή του… imode της cosmote για όσους το θυμούνται.
Οι πιθανότητες να αρχίσω κάτι σε μία συσκευή και να ολοκληρωθεί σε δύο άλλες ήταν καθημερινότητά μου.
Ούτε το word ούτε το openoffice με έκαναν ποτέ να κοιμάμαι ήσυχος.
Το google drive, το google docs, (και το premium πακέτο dropbox) με έκαναν να κοιμάμαι ήσυχος, να μην ψάχνω αρχεία, συμβατότητες, φορμάτ, εγκαταστάσεις κλπ
Επεξεργαστής κειμένου, παρουσιάσεις (slides), excel (sheets), forms όλα έάμεσα διαθέσιμα σε όποια συσκευή ήθελα με μοναδικό προαπαιτούμενο να έχει browser.
Το μοναδικό ψεγάδι που τόσα χρόνια βρίσκω είναι ο αστείος ορθογραφικός έλεγχος στην ελληνική γλώσσα.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Παρακαλώ γράψτε στα σχόλια κάποια καλή web εφαρμογή που μου ξέφυγε και αξίζει να την έχει ο καθένας.
Αν δεν βρείτε κανένα σχόλιο είναι επειδή το blog του zoom-out.gr είναι ολόφρεσκο. Γράψτε εσείς πρώτοι.
Πολύ καλή δουλειά, πραγματικά πολύ χρήσιμος οδηγός! ??
Να συμπληρώσω στη λίστα σας το mojo, το οποίο βοηθάει να μεταμορφώσετε τις “βαρετές” σας εικόνες εύκολα και γρήγορα, σε όμορφα post με εφέ και κινήσεις που θα βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στα social media και ιδιαίτερα στα stories.